Veelgestelde vragen

Ik ga met mijn eerste baan beginnen en heb niet 3 salarisstroken die ik kan aanleveren. Kan ik huren?

Ja, dat kan. We kijken naar uw huidige arbeidsovereenkomst. Die moet tenminste 6 maanden zijn. Wel vragen we u een intentieverklaring aan te leveren. Hierin verklaart uw werkgever dat hij de intentie heeft om u langer in dienst te houden.

Let op: de intentieverklaring is dus nodig naast de werkgeversverklaring, maar kan wel door dezelfde leidinggevende ondertekend zijn.

Ik ben in loondienst, wat zijn de inkomensvoorwaarden?

Vesteda rekent de volgende inkomsten tot uw maandinkomen:

 • Bruto salaris exclusief vakantiegeld, bonussen of andere variabele toeslagen;
 • uw arbeidsduur moet voor minimaal 6 maanden gegarandeerd zijn, met een intentie tot continuering;
 • het bruto salaris moet gebaseerd zijn op de vaste uren die in je arbeidsovereenkomst zijn vastgelegd;
 • de borg bedraagt minimaal 1 maand huur.

De gevraagde borg kan afwijken naar aanleiding van de aangeleverde documenten. De hoogte daarvan zal voordat u uw optie verzilverd aan u worden meegedeeld.

Ik ben met pensioen, wat zijn de inkomensvoorwaarden?

U mag 30% bij het beschikbare maandelijks inkomen, dus het netto inkomen, optellen om tot het bruto maandinkomen te komen. Met andere woorden: uw netto AOW en pensioen vermeerderd met 30% is uw minimale bruto inkomen.

Wat is de waarborg of borgsom?

Bij het sluiten van een huurovereenkomst vraagt Vesteda standaard 1 maand huur als waarborgsom voor huurders die in loondienst of gepensioneerd zijn. Voor zelfstandig ondernemers bedraagt de waarborgsom standaard 3 maanden. De gevraagde waarborgsom kan afwijken naar aanleiding van de aangeleverde documenten.

Ik heb geen baan, maar verkrijg inkomsten uit beleggingen. Kan ik huren?

Vesteda accepteert vanwege accountancy regelingen geen beleggingen of huurinkomsten als direct inkomen.

Krijg ik de waarborgsom terug? En wanneer?

Ja, deze krijgt u terug wanneer u conform afspraak en zonder huurachterstand de woning oplevert aan Vesteda. Nadat u uw huur heeft opgezegd plannen wij een voor- en eindinspectie in. Dit geeft u de mogelijkheid om de woning conform afspraak aan Vesteda op te leveren.

Vraagt Vesteda een waarborgsom?

Ja, bij het sluiten van een huurcontract vraagt Vesteda minimaal 1 maand huur als waarborgsom voor huurders die in loondienst zijn.

Voor zelfstandig ondernemers bedraagt de waarborgsom minimaal 3 maanden. De gevraagde waarborgsom kan afwijken naar aanleiding van de aangeleverde documenten.

Is er een lift aanwezig?

Ja, er zijn 6 entrees en elk entree heeft ook een eigen lift. Het is niet mogelijk om binnendoor een andere lift te gebruiken.

Ik kom net uit het buitenland en ga weer in Nederland wonen. Geldt ook de buitenlandse arbeidsovereenkomst?

Vesteda kijkt waar u de komende tijd, minimaal 6 maanden, gaat werken.

Dus:

 • Gaat u voor een buitenlands bedrijf in Nederland werken? Dan geldt deze overeenkomst.
 • Stopt u met werken voor een buitenlands bedrijf en gaat u op zoek naar werk in Nederland? Dan kunt u helaas nog niet huren.

Hoe kan ik een woning bezichtigen?

Vanwege Covid-19 houden organiseren wij helaas geen open huizen.

Onze verhuurmakelaar heeft van elk type woning bezichtigingsvideo’s gemaakt, deze  kunt u vinden onder impressies.

Zijn de uitvalswegen dichtbij? En het treinstation?

U zit binnen enkele minuten op de A7 richting de afsluitdijk of Amsterdam in noordelijke- en zuidelijke richting.

De nieuwe wegverbinding (N194 en N307) tussen Alkmaar en Enkhuizen zorgt voor een verbetering van de doorstroming ten westen en oosten van de Toren.

Tevens ligt het treinstation ‘Hoorn NS’ op loopafstand, evenals de bushaltes.

Bekijk de locatie

Ik ben student, kan ik huren in de Toren van Hoorn?

Nee, het is alleen mogelijk om te huren met voldoende inkomen volgens de inkomensnorm. Hierbij rekenen maximaal twee inkomens tot een gemeenschappelijk inkomen. Ook mogen er niet meer dan twee huurders op een adres ingeschreven staan. We accepteren geen garantstellingen door derden (bijvoorbeeld ouders).

Ik kan mijn documenten niet uploaden. Wat nu?

 1. Check of u niet met een oude internetbrowser werkt. Vooral oude versies Microsoft Explorer geeft vaak problemen.
 2. U kunt alleen -pdf, -jpg of png-bestanden uploaden.
 3. Werkt het nog steeds niet? Mail uw vraag naar toreninhoorn@vesteda.com.

Ik ben aan het inschrijven, maar ik heb nog niet alle stukken bij de hand, wat nu?

Mist u nog stukken? Maakt u dan uw inschrijving af op de website van Vesteda voor zover mogelijk. Log uit en log opnieuw weer in als u een nieuw document wilt uploaden ter beoordeling.

Tip: als u in loondienst bent, vraag z.s.m. uw werkgeversverklaring aan bij uw leidinggevende of personeelszaken. Dit kost (vaak) het meeste tijd!

Hebben de huurappartementen in de Toren van Hoorn een buitenruimte?

Ja, de appartementen hebben allemaal een ruim terras/balkon en een gezamenlijke binnentuin.

Wat is de minimale huurtermijn en opzegtermijn?

U huurt een appartement in de Toren van Hoorn voor minimaal 1 jaar. Daarna loopt de huurovereenkomst door voor onbepaalde tijd. U heeft na 1 jaar een opzegtermijn van 1 maand.

Ik ben een zelfstandig ondernemer, wat zijn de inkomensvoorwaarden?

Dan mag u de netto jaarwinst, dus omzet min de kosten, vóór belasting delen door 12 om tot het bruto maandinkomen te komen.

Voor ondernemers geldt standaard een waarborgsom van minimaal drie maanden kale huur. De gevraagde waarborgsom kan afwijken naar aanleiding van de aangeleverde documenten. We vertellen u voordat u uw optie verzilverd de exacte hoogte van deze borgsom.

Wat zijn de inkomensvoorwaarden als ik samen wil huren?

Als u met uw partner een aantoonbare duurzame huishouding vormt komt u in aanmerking om een appartement samen te huren.

U bekijkt het beschikbare aanbod en bekijkt de kale huurprijzen (excl. parkeerplaats en servicekosten). U bent enthousiast en wilt direct weten of u aan onze inkomensvoorwaarden voldoet.

Hieronder volgt een rekenvoorbeeld:
Stel de kale huur per maand is € 1180,-. Dit betekent dat u en uw partner een gezamenlijk bruto inkomen dienen te hebben van minimaal € 4.720,- bruto per maand. Dit bruto gezamenlijke inkomen is exclusief 13e maand en vaste eindejaarsuitkering. Vakantietoeslag reken wij niet mee.

Bekijk hieronder inkomenseis per huishouden en per huurprijscategorie.

Huurprijs
per maand
Aantal
huurders
Bruto
Norminkomen
per maand
€700 - €1.00014 x de huur
€700 - €1.000 24,5 x de huur
meer dan €1.000 13,5 x de huur
meer dan €1.000 24 x de huur

Hoe gaat het tekenen van het huurcontract plaatsvinden?

Vesteda maakt gebruik van digitaal ondertekenen via een gecertificeerd en beveiligd online portaal (Signhost). Zodra u een ingangsdatum hebt ingepland voor de huur, gaan wij het huurcontract opmaken. U ontvangt per e-mail een link naar het contract, dat u met uw muis (desktop of laptop) of met uw vinger (smartphone of tablet) kan ondertekenen. Daarna tekent Vesteda de overeenkomst. De definitieve versie kunt u naar wens opslaan, downloaden of printen.

Indien u met z’n tweeën gaat huren ontvang u beide een link om te ondertekenen.

Moet ik alle documenten hebben geüpload, voordat jullie het in behandeling nemen?

Ja, we behandelen als eerste de aanvragen waarvan alle vereiste documenten compleet geüpload zijn.

Let op: het heeft geen zin om blanco documenten, dubbele documenten of niet passende documenten te uploaden om uw dossier af te ronden. Dan kunnen we uw aanvraag niet in behandeling nemen en komt u weer “onder op de stapel”.

Mijn inkomen voldoet voor mijn favoriete woning maar ik heb nog niets gehoord. Hoe kan dat?

In dat geval zijn er meerdere kandidaten geïnteresseerd in dezelfde woning, waarvan de inkomensvereisten allemaal voldoen. Dan gelden de toewijzingsregels.

Hoe worden de appartementen verwarmd?

De appartementen worden gasloos verwarmd middels een duurzaam warmte- en koudeopslag (WKO) systeem via leverancier/ exploitant Eteck. Vanwege de omvang van het complex is gekozen voor een collectieve WKO bron met individuele afleversets per woning.

Eteck is de enige warmteleverancier, u kunt dit vergelijken met het leveren van stadsverwarming, er is voor huurders geen keuze mogelijkheid. Er wordt door de huurder rechtstreeks een contract afgesloten met Eteck. Dit contract is niet gekoppeld aan uw huurovereenkomst.

Is er ook een Greenwheels of een autodeelservice?

Er zijn verschillende Greenwheels plaatsen rondom de Toren van Hoorn. Onder andere bij het NS-station Hoorn op 5 minuten loop afstand. Dit is mogelijk met een abonnement op Greenwheels.

Waar kan ik de dichtstbijzijnde supermarkt vinden?

De dichtstbijzijnde supermarkt vindt u op 3 minuut loopafstand. Dit betreft een Albert Heijn aan de Van Dedemstraat 19 richting het station van Hoorn.

Kan ik het appartement ook gemeubileerd huren?

Nee, het appartement wordt niet gemeubileerd of gestoffeerd opgeleverd. De woning is instap klaar: de wanden zijn voorzien van scanbehang en gesausd en de vloer is al afgewerkt met een duurzame Egger AQUA+ laminaatvloer van een van de volgende types: Gerookt Eik, Horizon Licht Eik, Licht Dunnington Eik, Naturel Eik.

Ik wil eerst zelf gaan huren en daarna samenwonen met mijn nieuwe partner, kan dat?

Leuk en gefeliciteerd. Natuurlijk is uw partner welkom en deze mag bij u intrekken. Uw eigen inkomen moet dan wel voldoen aan de eisen om in uw eentje een woning te huren.

Als u wilt dat uw partner later ook op het huurcontract vermeld moet worden dan vraagt u mede-huurderschap aan. Dit doet u door in te loggen in “Mijn Vesteda’ (deze inlog krijgt u als u gaat huren).

Is er een berging aanwezig?

Elk appartement heeft een berging in het appartement. Daarnaast heeft ieder appartement een extra berging veelal in de kelder. Deze is voorzien van licht en een elektrapunt om uw elektrische fiets op te kunnen laden.

Ik heb meerdere banen. Van welke moet ik de gegevens verstrekken?

Upload die werkgeversverklaring, bewijs van inkomsten van het werk dat zorgt voor het grootste deel van uw inkomen.

Voldoet dit inkomen nog steeds niet aan onze inkomensvereisten? Upload dan in hetzelfde veld of onderaan het uploadscherm andere loonstroken.

Waar kan ik mijn auto kwijt? 

De 54 auto-parkeerplekken van Vesteda in de ondergelegen parkeergarage zijn toegewezen aan een aantal appartementen. Let op! Niet elk appartement heeft de beschikking over een eigen parkeerplek, er is geen mogelijkheid om hier aanpassingen in te maken.

Er zijn algemene parkeerplaatsen naast het gebouw. Deze parkeerplaatsen behoren tot de VvE en worden afgesloten doormiddel van een slagboom. De parkeerplekken zijn bedoelt voor bewoners en bezoekers maar vol=vol.

In het gebied van Toren in Hoorn worden geen parkeervergunningen verleend.

Betaald parkeren is mogelijk in de parkeergarage van het naastgelegen Dijklander Ziekenhuis of het transferium bij het station Hoorn op de Van Dedemstraat.

Hoe lang duurt het om te horen of ik een optie kan krijgen?

We proberen om binnen twee weken na de voltooiing van uw inschrijving u te laten weten of we u een optie kunnen aanbieden of niet.

Per wanneer kan ik een appartement in de Toren van Hoorn huren?

De eerste appartementen worden zijn juli opgeleverd aan de huurders.

Hoe betaal ik de huur tijdens de huurperiode?

Door ondertekening van uw huurovereenkomst met Vesteda, gaat u akkoord met de service dat Vesteda maandelijks de verschuldigde huurbedragen automatisch incasseert. Hier hoeft u zelf niet meer aan te denken.

Hoe verloopt de toewijzing?

 1. We behandelen als eerste de aanvragen waarvan alle vereiste documenten compleet ge-upload en goedgekeurd zijn.
 2. Hebben kandidaten gelijktijdig hun documenten ge-upload ven dezelfde woningvoorkeur? Dan gaan wij verder met diegene(n) die als eerste het appartement willen huren.
 3. Komen de bovenstaande punten van kandidaten ook overéén? Dan kijken we naar de vroegste inschrijfdatum bij Vesteda.com dan wel hurenintoren.nl

Wat zijn de toetsingsnormen om een appartement te kunnen huren?

U bekijkt het beschikbare aanbod en bekijkt de kale huurprijzen (excl. parkeerplaats en servicekosten). U bent enthousiast en wilt direct weten of u aan onze inkomensvoorwaarden voldoet.

Hieronder volgt een rekenvoorbeeld:
Stel de kale huur per maand is € 1180,-. Dit betekent dat u en uw partner een gezamenlijk bruto inkomen dienen te hebben van minimaal € 4.720,- bruto per maand. Dit bruto gezamenlijke inkomen is exclusief 13e maand en vaste eindejaarsuitkering. Vakantietoeslag reken wij niet mee.

Bekijk hieronder inkomenseis per huishouden en per huurprijscategorie.

Huurprijs
per maand
Aantal
huurders
Bruto
Norminkomen
per maand
€700 - €1.00014 x de huur
€700 - €1.000 24,5 x de huur
meer dan €1.000 13,5 x de huur
meer dan €1.000 24 x de huur

Mag ik huren met garantstelling?

Nee, het is niet toegestaan om een woning te delen met iemand waarmee u geen aantoonbare duurzame huishouding voert.

Wat zit er allemaal in de huurprijs?

U leest op deze website de zogenaamde kale huurprijs. De appartementen worden inclusief vloer geleverd. Extra kosten die Vesteda rekent zijn:

 • servicekosten van de woning per maand;
 • servicekosten van een parkeerplaats (indien toegewezen) per maand;
 • contractkosten (éénmalig €113,74);
 • waarborgsom (variërend van 1 maand tot hoger, terug te ontvangen na opzegging huurwoning).

Deze kosten dient u zelf te betalen:

 • verwarming (dit is 1 vaste leverancier/exploitant Eteck);
 • verbruik water en waterschapsbelasting;
 • stroom;
 • aansluiting Internet/bellen/tv;
 • gemeentelijke lasten (rioolheffing, afvalstoffenheffing).

Waar kan mijn bezoek parkeren?

Er zijn algemene parkeerplaatsen naast het gebouw. De parkeerplaatsen behoren tot de VvE en worden afgesloten doormiddel van een slagboom. Deze parkeerplekken zijn bedoelt voor bewoners en bezoekers maar vol=vol.

Een alternatief voor bezoekers: betaald parkeren is mogelijk in de parkeergarage van het naastgelegen Dijklander Ziekenhuis of het transferium bij het station Hoorn op de Van Dedemstraat.

Wat zijn de servicekosten?

De servicekosten bedragen €55,- per woning per maand. Hiermee draag je bij aan de kosten voor onder andere het onderhoud en schoonmaak van de algemene ruimten (entree, gangen, liften, gedeelde buitenruimte) en de opstalverzekering.

De servicekosten per parkeerplaats bedragen €7,50 per maand. Hiermee betaal je voor o.a. het onderhoud en schoonmaak van het parkeerterrein en automatische toegangspoort.

Mijn maandelijks bruto inkomen is niet genoeg maar ik heb voldoende eigen vermogen om te huren. Hoe rond ik alsnog succesvol mijn inschrijving af?

U start uw online inschrijving en vult de gevraagde gegevens in. Tevens is er ruimte om het bedrag van uw eigen vermogen in te vullen. Door dit te doen aangevuld met de door u ge-uploadde documenten die dat ondersteunen vergroot u de kans aanzienlijk om alsnog uw droomappartement te kunnen huren.

Kan ik ook meerdere parkeerplaatsen afnemen?

Nee, helaas. Er zijn minder parkeerplaatsen dan woningen voor handen.

Wat zijn de contractkosten?

Iedere nieuwe huurder betaalt éénmalig €113,74 inclusief 21% BTW aan administratie- en contractkosten voor het afsluiten van de huurovereenkomst.